Oppsal IF

Oppsal Hockey er laget for de rutinerte spillerne på seniornivå, og disse både spiller og trener i Lørenhallen. Selv om treningsforholdene i Oppsal ikke er noe å skryte av tilhører is hockey laget fremdeles hjemmeklubben Oppsal IF.

Mange idrettskjendiser i Oppsal

Opp gjennom årene har det kommet mange kjente idrettsstjerner fra Oppsal. Håndballgutta fra Oppsal ble berømte gjennom sine prestasjoner på 70-tallet. Espen Bredesen ble verdensmester og vant også OL gull i skihopp og Tore Sagvolden ble verdensmester i stafett flere ganger.

Oppsal IF har vært på banen i mer enn hundre år. Det var mot begynnelsen av 1900-tallet at Oppsal gikk fra å være bondeland til å bli en forstad til hovedstaden. Idrettslaget er et resultat av en sammenslåing av flere idrettsklubber, som Bryn, Ulven, Grønvoll og Godlia.

Før andre verdenskrig var idretten delt mellom arbeideridrett og borgerlig idrett. Krigen og freden sørget for at disse to slo seg sammen. I de første årene kjempet også motsetningene masseidrett og spesialisering mot hverandre, i dag lever de heldigvis side om side og utfyller hverandre på beste måte. Fra 60-tallet og utover er dog historien til Oppsal IF sterkt knyttet opp mot de ulike idrettsgruppene. Disse fikk en stadig sterkere identitet, mens selve idrettslaget som helhet hadde mindre betydning.

På 70-tallet opplevde den norske idretten en voldsom vekst, og det samme var tilfelle for idretten på Oppsal. Der bekreftet idrettsforeningen sin posisjon og betydning for lokalmiljøet. Fotballen har i de siste tiårene dominert over de fleste andre idrettsgrenene. Hos Oppsal tilhører nå mer enn halvparten av alle medlemmene fotballens skarer. Uansett hvilken idrettsgren du utøver i Oppsal IF er det slik at navet i idretten er menneskene. Her snakker vi om utøvere, administratorer, frivillige, arrangører og sponsorer. Sammen skaper alle disse en idrettsforening det er verdt å være stolte av.

Hockey på isen

Selv om utøverne av is hockey har måttet finne seg andre øvingslokaler enn de som finnes på Oppsal, er de likevel en viktig del av klubben. Spillerne i hvitt og blått gjør det bra på isen og miljøet er blomstrende. Her arrangeres det både skøyteskoler for de helt små og hockeyskole for de større, som har kommet litt lengre i sine erfaringer med skøytegåing. Her er det nok trenere på banen så ingen av barna som deltar på skolene blir overlatt til seg selv. Alle får den støtten og hjelpen de trenger hele veien og dermed blir både skøyteskolen og hockey skolen en god opplevelse, også for de som ikke tar den lengre. Det er lag for både store og små, og idrettsgleden er gjennomgående over alle aldersklassene.

For Oppsal er det viktig å skape idrettsglede tidlig, og sørge for at barna blir kjent med både skøyter og hockey. Begge deler er en utmerket måte å trene opp både balanse, motorikk og mestringsevne. Dette er ferdigheter som kommer til nytte senere i livet, selv om is hockey legges på hyllen. Bor du på Oppsal eller i nærheten er det vel verdt å møte opp til en kamp og se de lokale heltene i aksjon på banen.