Abildsø IL

Abildsø idrettslag ble stiftet i 1931 og holder til i bydelen Abildsø i Oslo. Klubben har rundt 400 medlemmer og de fleste av disse spiller fotball. Idrettslaget er således en av medarrangørene av den store fotballturneringen Norway Cup som finner sted hvert eneste år i juli måned.

Historie

Det var i september 1931 at idrettslaget ble til. Den gangen var det tilknyttet Arbeidernes Idrettsforbund. Klubben har tilbud medlemmene sine både sykling, friidrett, bandy, skiidrett, håndball, fotball og is hockey.

Ishockey for barna

Abildsø IL arrangerer både skøytekurs for de minste og hockeykurs for de som lært å holde seg på beina med skøytene på. Nedre aldersgrense for skøyteskolen er tre år og alle som trenger det får en kasse å støtte seg til inntil balansen på skøytene er funnet. Dette er en utmerket måte å trene balanse og motoriske ferdigheter på, og samtidig får man oppleve mestringsgleden når kassen ikke lenger er nødvendig.

Hockeyskolen er for de barna som har fått nok ferdigheter på isen til å kunne begynne med kølle og puck. Her er det mange dyktige trenere og assistenter på isen, og dermed får alle barna lære de ferdighetene som trengs for å bli en god ishockey spiller.

For de eldre barna arrangeres det ulike camper gjennom hele året, der det er muligheter for å utvikle ferdigheter og spisse kompetansen de allerede innehar. På den måten kan de bli enda bedre i idretten de er så glade i. Campene har alltid gode trenere, mange med erfaring som spillere på internasjonalt nivå. Trenerne har igjen med seg assistenter fra de eldre lagene, og på denne måten sørges det for at alle deltakerne får individuell og tett oppfølging.

Hockey for alle

Abildsø IL tilbyr hockey for alle. Her er det lag for de aller minste, såkalte knøttelag, og helt opp til old boys. Det er med andre ord ingen spesifikk aldersgrense for å hygge seg på isen. Det arrangeres både kamper og turneringer, og mange av dem streames live slik at du kan følge med på kampens utvikling selv om du ikke har mulighet til å være til stede.

Abildsø IL har et stort støtteapparat av både sponsorer og frivillige. Mange av sponsorene kommer fra lokalmiljøet og har vært med lenge. Som takk for støtten har de både bannere og plakater i hallen, som på vantet, og logoen på spillernes drakter. Som i resten av idrettsnorge er det slik at uten sponsorer og innsats fra de frivillige er det umulig å drive en idrettsklubb fremover. Det er innsatsen fra de frivillige som får alt til å gå rundt, enten vi snakker om arrangement av stevner, betjening av kiosk, vedlikehold av anlegg eller for å avvikle kamper.

På Abildsø er de stolte av hockeylaget sitt og det er alltid stort oppmøte på kamper. Der heies laget frem og det knyttes sosiale kontakter som varer lenge. Gutta på banen vet at de har full støtte og dermed yter de også alltid sitt aller beste, noe som synes på resultatene.

Idrettsglede er viktig for store og små, enten det spilles profesjonelt eller som amatør. Det handler om mestring, kompetanse og sosialt samvær med mennesker med samme interesse, og dette gjelder enten du spiller på banen som aktiv utøver eller er en av de som jobber på sidelinjen for å få alt til å gå rundt.